Jdi na obsah Jdi na menu
 


Odpalovaný falešný marcipán

10. 2. 2010
Suroviny:7dkg másla,15dkg hladké mouky,1/2kg přesátého moučkového cukru,150ml vody,1 kávová lžička mandlové tresti a potravinářské barvivo.
Postup:V hrnci přivedeme k varu vodu spolu s máslem.Do vroucího vsypeme hladkou mouku a pořádně mícháme tak dlouho,dokud se hmota nepřestane lepit na stěny hrnce.(odpálíme ji)Hmotu necháme vychladnout.Do zchladlé hmoty vmícháme přesátý moučkový cukr a mandlovou tresť.Tato hmota není čistě bílá!Přibarvujeme potravinářským barvivem dle vlastní potřeby.
Poznámky-Jedinou vadou této hmoty je její krátká trvanlivost.Zdroj uvádí 14 dní.Recept mi přišel emailem loni v listopadu.Od té doby jsem jej použila na potahování dortu .Na zdobení.Vždy s úspěchem.Chutná velmi dobře.

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

modelína

(Katka, 17. 1. 2011 9:01)

Tak z tenhle recept je perfektní jako modelína pro deti na hraní. Zkoušela jsem domácí modelínu podle jiného receptu, ale nedařila se mi. A navíc tuhle modelínu mohou opravdu jíst a vyjde ještě levneji, než mléčná hmota.

 

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA