Jdi na obsah Jdi na menu
 


Králík ala zajíc

9. 1. 2010
Suroviny:

Králičí stehna a hřbet-podle počtu strávníků,2 větší mrkve,1petržel a kousek celeru nestrouháme na kedlubnovém struhadle,2 cibule,slanina,koření na divočinu-dávám od oka(nové koření,tymián,celý pepř,bobkový list-dávám do košíčku na koření,abych potom nemusela lovit.) a 5 kuliček jalovčinek,sůl,citron.hladká mouka,smetana na vaření, brusinky

Postup:

Králičí maso prošpikujeme slaninou.Na drobno nakrájenou část slaniny dáme do kastrolu a přidáme pokrájenou cibulku-lehce orestujeme,přidáme zeleninu,koření,sůl a do základu vložíme maso.Pod pokličkou dusíme a obracíme asi po 20 minutách vypneme zastříkneme šťávou z 1 citronu.Takto upravené maso necháme v chladnu marinovat do druhého dne-není naškodu alespn jednou maso otočit.Druhý den maso dodusíme za mírného podlévání vodou.Poté maso vyjmeme ze základu.hladkou mouku rozšleháme ve vodě a nalijeme k základu.celé provaříme 15 minut.Potom vyjmeme košíček s kořením a omáčku ponorným šlehačem rozmixujeme-podle chuti ještě dochutíme.Zdá li se vám kyselá-cukrem.lze i vmíchat 2káv.lžičky plnotuč.hořčice.a nakonec vmícháme smetanu.Poté vložíme maso zpět.Podáváme s housovým knedlíkem lžičkou brusinkového kompotu.Dobrou chuť Obrazek

 
 

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA